, .

CAD / CAM / CAE - софтуерни решения и технологии.

.

АБОНИРАЙТЕ СЕ

Бюлетин

Анкета

Как да изглежда форума в частта, касаеща софтуера?
1. Да се раздели по категории - CAD, CAM, CAE
2. Да не се променя
3. Друго - отправете предложения

NCG CAM - 30 години опит в създаването на NC софтуер за фрезоване!

 

 

NCG CAM - ТОЧНОТО CAM NC РЕШЕНИЕ ЗА ИНСТРУМЕНТАЛНА ЕКИПИРОВКА!

 

 

Софтуера за фрезоване NCG CAM. Ние сме директен представител за България!

Стандарта при фрезоването! За всеки CAD пакет! Партньор на SolidWorks и Pro/ENGINEER Wildfire.

 

Брошура за NCG CAM софтуерно решение за фрезоване на български език. ( pdf 620.34 Kb )

 
 
 
http://www.ncgcam.com/demorequest.html - Свали ДЕМО версия на програмата.
 
 
Демо филми за NCG CAM, качени в блога. Потърсете по етикет "ncg cam".
 
 

 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 

Излезе най - новата версия!

 

NCG CAM Solutions Ltd, Великобритания официално обяви пускането на новата версия NCG CAM V10 на 23 юли 2010 година. Тази версия включва основен многозадачни подобрени възможности, една нова функция за груби обработки с карбидни пластини , нов оптимизиран алгоритъм за честова обработка и за окончателна такава.Машинна симулациясъщо е добавена към 5-осния допълнителен модул. NCG CAM V10 се предлага както в 32-битова, така и в 64-битова версия.

 

Демонстрационният версия на NCG CAM V10 вече е достъпна за изтегляне - http://www.ncgcam.com/demorequest.html .

 

В NCG CAM ядрото е написано преди 14 години и е едно от първите ядра за CAM системи, които използват многозадачни възможности.Паралелната обработка на информацията в NCG CAM V10 подобрява използването на процесора допълнително, като води до значително ускоряване на времето за изчисление и до увеличаване на многопоточността на работа.

 

Почти всички компютри днес са двуядрени, ако не и Quad Core и по този начин подкрепят паралелна обработка на информацията.По принцип, това означава, че вашият компютър може обикновено да поддръжа между 2 и 8 процесора в една или друга форма, въпреки че може да има 16 или повече процесора на високо ниво./1}

 

NCG CAM вече използва тази възможност за паралелна преработка.Например, при изчисляване на финишните обработки с помощта на повече от един процесор, NCG CAM ще разпредели изчисляването между всички налични процесори.Тестовете са показали, че окончателните фрезования стават 300% по-бързо с 4 процесора на компютъра и до 400% по-бързо с 8 процесора на компютъра! Тези подобрения са особено полезни за изработване на големи детайли, като големи компоненти за автомобилите например.

 

Adaptive area clearance е една нова функция, която е добавена към основния модул на NCG CAM V10.Adaptive area clearance фрезова с помощта на концепцията тороидална обработка.

 

Тази уникална техника за рязане е насочена към високо скоростното фрезоване с твърди карбидни ножове. Тя дава възможност да се запази металорежещия инструмент, като се използва цялата му дължина на неговия режещ ръб с оптимална скорост на рязане на материала. Износването на инструмента се разпределя равномерно, постига се намаляване на деформациите и потенциала за вибрация, като се поддържа постоянно натоварване на режещия ръб. Техниката е особено подходяща за рязане на твърди материали, както и при производството на електроди.Цикълът регулира автоматично инструменталния път за ефективно и безопасно обработване, подобряване на условията на рязане и позволява по-последователен и евентуално по-високи скорости на обработка да бъдат поддържани.

 

Както и значително подобряване на живота на инструмента, с adaptive area clearance може да се намали времето за обработване средно с 25 процента в сравнение с конвенционалнито, като машината използва изцяло дължината на ръба на режещия инструмент, и машината работи с оптимална скорост, без да надхвърля границата на своите възможности в изолирана точка.

 

Linking order е много важна функция, така че Linking се извършва по едно и също време, докато минават изчисленията. След всяко ниво бъде изчистено, като се използват цялата дължина на режещия ръб на инструмента, може допълнително да се мине за намаляване на размера на неравностите на 3D формата.

 

Тези допълнителни обработки ще бъдат profile или clearance passes, както се изисква, в зависимост от материала, който е останал или форма на въпросната част.

 

Нов, силно оптимизиран алгоритъм за изчисляване на rest roughing е включен сега в основния модул на NCG CAM V10.Този нов алгоритъм дава подобряване на скоростта до повече от 4 пъти.

 

Последните подобрения в NCG CAM са направили rest finishing-а да се пресмята с 50% по-бързо. В съчетание с използването на паралелна обработка на информацията, скоростта нараства още повече. Пробите показват, че скоростта се увеличава с до 10 пъти, което може да се види, когато се сравнява с CAM V9 NCG , като анализа върви на 8 процесорен компютър.

 

Симулацията на кинематиката на цифровата металообработваща машина, съчетана с процеса на стружкоотнемане е функционалност, която е добавена към 5-осния допълнителен модул и сега е включена в него като стандарт. Симулацията на металообработващата машина позволява на потребителя да симулира машинното движение. Това като цяло е много важно за 5-осните операции, където често е трудно да се визуализира реално положение на машината.Чрез провеждане на инструменталния път през машинната симулация, можете да бъдете сигурни, че няма да има сблъсъци между главата на машината и масата на машината.

 

Подобно на аниматор потребителят може да контролира симулационната скорост, мащаба на представяне и прочие. Трябва ли да има сблъсък, то той ще бъде подчертан графично и диалогов прозорец ще се появи, за да информира потребителя.

 

На първо място, основната машина трябва да бъде моделирана предварително в моделиер. Симулацията ще провери, че главата на машината няма да се сблъска със заготовката или с работната маса на металообработващата машина. Симулацията на металообработващата машина е в състояние да симулира хода на стружкорязане ход по ход.

NCG CAM е независим 3D NC CAM софтуер

 

NCG CAM софтуер е лесен за използване самостоятелен CAM пакет, който се интегрира със съществуващите CAD и CAM системи.

 

NCG CAM се гордее с много иновативни функции.Той е подходящ за всички видове форми, създавайки едно оптимизирано, гладко движение на ножа за 3D обработване, като същевременно допринася за удължаване живота на инструмента, намаляване на износването на металообработващите машини и производство на детайли с отлична обработка на повърхността.

             

NCG CAM е с много удобен потребителски интерфейс, с типична крива на обучение от само един ден. NCG CAM е отличен избор за конвенционално и високоскоростно фрезоване на сложни форми, матрици, прототипи и за там, за където се изисква прецизна механична обработка на повърхността.

 

 

Характеристики

·Много потребителски, приятелски ориентиран интерфейс - особено удобен за нови потребители

·         NCG CAM разполага с много разширени 3D обработка като типове стратегии, от 3 + 2 възможности за всички операции до едновременно 5-осно фрезоване в допълнителен модул, който е на разположение

·         Бързи и ефективни стратегии за всички видове фрезови обработки

·         Разширени опции при пробиване - включително автоматично разпознаване на отвори

·         Всички обработки са напълно защитени от колизиия с инструмента и държача

·Пълна минимизация на празните ходове

·         Налични са 32-битова и & 64-битова версия

 

 

Основни предимства:

-         Самостоятелен CAM софтуер, който е съвместим с всички налични на пазара CAD системи, а със SolidWorks и Pro/ENGINEER е напълно асоциативен и отваря файловете директно.

-         Изключително лесен за употреба и обучение.

 

-         Идеален за shop-floor програмиране.

-         Налични са множество постпроцесори; работи с G-POST.

 

-         Мощен при 3D обработка

-         Инструменталния път е оптимизиран и за работа на HSM.

•         Повишаване на ефективността

•         Намаляване износването на машината

•         Разширен живот на инструмента /2}

-         Спестява време и пари!

 

 

 

 

Демонстрационният версия на софтуера NCG CAM, е достъпна за изтегляне - http://www.ncgcam.com/demorequest.html .

 

 

 

 

От създаването през юни 2009 г., NCG CAM Solutions Ltd има бързо развиваща се глобална дистрибуторна база, с представители на NCG CAM във Великобритания, Германия, Италия, Бенелюкс, Словения, Словакия, Унгария, Чешката република, Румъния, България, Сърбия, Хърватия, Полша , Турция, Гърция, Близкия изток, Индия, Русия, Китай, Япония, Корея, Австралия, Мексико, Бразилия и през САЩ.

 

 

За да се свържете с дистрибутора или да изтеглите демонстрационната версия на NCG CAM, посетете www.ncgcam.com и www.cadcamcae.bg  и office@cadcamcae.bg .

DEPOCAM - Pro/TOOLMAKER - NCG CAM - три имена, 30 години история, 30 години опит, едно решение!

Софтуер за фрезоване NCG CAM.

 

Характеристика на продукта

 

 NC CAM програма от висок клас и работи с всички CAD формати, а със SolidWorks и Pro/ENGINEER е напълно асоциативна.

DEPOCAM - Pro/TOOLMAKER - NCG CAM - три имена, 30 години история, 30 години опит, едно решение!

Ключови ползи:

 

 • Самостоятелен  CAM пакет съвместим с ВСИЧКИ CAD програми (през iges, STEP и други);
 • Напълно асоциативен с Pro/ENGINEER;
 • Напълно асоциативен със SolidWorks;
 • Изключително лесен за обучение и работа;
 • Windows ориентиран потребителски интерфейс;
 • Работи с голяма база данни от постпроцесори (G-POST);
 • Конвенционално фрезоване;
 • Фрезоване: 2,5 – 3 оси, 3 + 2 оси, реални 5 оси;
 • Мощни 3D машинни обработки и стратегии;
 • Отлично решение за инструментална екипировка;
 • Специалиста в производството на електроди;
 • Инструмента и държача са предпазени автоматично от колизии;
 • Високоскоростно фрезоване; инструменталния път е оптимизиран за HSM фрезоване:

ü  Повишена ефективност;

ü  Намалено износване на машината;

ü  По-дълъг живот на инструмента.

 • Спестявате много време;
 • Спестявате много пари;
 • Предпазвате се от грешки;
 • Безплатно двудневно обучение;
 • Възможност за разсрочено плащане.

 

Налична е 30 дневна безплатна демонстрационна версия, която можете да изтеглите от сайта.

 

 
 
 
 
Софтуерното решение се състои от NC платформа за фрезоване (от 2.5 до 3 + 2 оси), както и от допълнителен модул (при желание от клиента) за реални 5 - осни фрезови обработки. Поддръжката има задължителен характер за първата година.
 
Предлагаме възможности за разсрочено плащане. Към всяка продажба има безплатно двудневно обучение.
Продукта работи с всички CAD формати, а със SolidWorks и Pro/ENGINEER е напълно асоциативен.
 
 
NCG CAM е партньор на PTC за Pro/ENGINEER Wildfire!!! Вижте повече ето тук. NCG CAM е добавен в партньорската листа на Pro/ENGINEER.
 
NCG CAM  е партньор на Dassult Systemes за SolidWorks!!! Вижте повече ето тук. NCG CAM е добавен в партньорската листа на SolidWorks. Ето и официалното прес-съобщение тук ( pdf 212.75 Kb ).
 
 
Излезе нова версия на NCG CAM v9.1.02! Повече за новостите в нея можете да научите от тук ( pdf 123.29 Kb ).
 
 
Референции от клиенти:
 
 
 
 
 

Нов CAM разработчик - NCG CAM Solutions Ltd.

 

 

 

 

NCG CAM е самостоятелен CAM софтуер предназначен за създаване на цифрови програми за конвенционално и високоскоростно фрезоване и пробиване, с функционалност от 2 до 5 (реални!) оси.

NCG CAM е отделна, самостоятелна CAM система, която работи интегрирано със съществуващите CAD и CAM системи, включително Pro/ENGINEER и SolidWorks.

NCG CAM се гордее много със своите иновативни функции. Те са подходящи за всички видове форми, създаване на оптимизация на инструменталния път, плавно движение на инструмента при HSM (High Speed Milling – високо скоростно фрезоване) обработване, като при това спомага за удължаването на живота на инструмента, намаляване на неговото износване и произвежда детайли с отлично качество на обработените повърхнини.  Сами преценете колко бихте спестили от една инвестиция в NCG CAM.

NCG CAM е с много удобен за потребителя с изцяло windows ориентиран интерфейс, с типична крива на учене от само 1 ден. Пакета е идеален за високоскоростната обработка на матрици, щанци, прототипи и за прецизни машинни обработки.

Характеристики
• Много удобен Windows ориентиран потребителски интерфейс - което означава, че е подходящ и за дори случайни потребители;
• NCG CAM предлага много напреднали 3D функции и обработки, много стратегии за груби, получисти и чисти обработки с 3 + 2 възможности за всички инструментални пътища, едновременно 5-осен допълнителен модул на разположение;
• Бързи и ефикасни стратегии за груба обработка, включително и всички основни стратегии;
• Разширени опции за пробиване на отвори - включва автоматично откриване на отвора и/или отвори дефинирани от потребителя;
• Всички обработки са напълно защитени от колизии на инструмента и държача със заготовката, детайла и менгемето;

 

Ключови ползи:

–        Самостоятелен  CAM пакет съвместим с ВСИЧКИ CAD програми.

–        Лесен за учене и работа

-        Мощни стратегии за обработка

-        Силна поддръжка
 
Изключително лесен за учене и работа, само след 1 ден учене, Вие вече ще можете да работите с него. Идеален за всякакви фрезови и пробивни операции

–        Работи с голяма база данни от постпроцесори

–        Мощни 3D машинни ЦПУ обработки

–        Инструменталния път е оптимизиран за HSM фрезоване

•          Повишена ефективност

•          Намалено износване на машината

•          По-дълъг живот на инструмента

–        Спестявате много време и пари, предпазвате се от грешки

 

 

За NCG CAM Solutions Ltd

 

Основана в Cambridge, UK, NCG CAM Solutions Ltd предлага CAM софтуерни решения за цялото машиностроително и инструментално производство и инструментална екипировка.